33 iPhone-program och applikationer du bara måste ha

by marketingMartin on 01 augusti 2009

Nu har ju nya iPhone 3GS kommit till Sverige och jag har självklart köpt en. Det är förmodligen fler som vill ha tips om de bästa iPhone-programmen så här kommer min lista med 33 bra iPhone-applikationer:

Ps. När du är klar med denna lista får du gärna kolla in Appy.se som är min nya sajt för dig som vill hitta bra iPhone-applikationer och program.

Alla program kan du ladda ner via AppStore i iTunes

1. Google Mobile App

Googles iPhone program är bra för att tex se vilka pizzerior som finns i närheten. Det räcker med att säga pizza (med amerikanskt uttal..) så genererar denna applikation en lista med lämpliga sökresultat.

2. Byline


Byline är iPhone-programmet för oss RSS-slavar. Det kostar 38 kr men är värt det tiodubbla. Programmet presenterar dina RSS-flöden från Google Reader på ett riktigt bra sätt.

3. Nimbuzz


Nimbuzz samlar alla dina chat- och instant messaging program i en applikation. Programmet har stöd för bla Skype, Facebook, Yahoo! Messenger, Google Talk, MySpace och ICQ.

4. Facebook


Facebook till iPhone är det bästa som hänt sedan.. hm..Facebook kom. Nu kan du Facebooka på bussen. Kör hårt!

5. Skype


Med Skype kan du ringa gratis med din nya mobil.

6. Res i STHLM (SL)


Äntligen en portabel tidtabell för Stockholms Lokaltrafik (SL). Nu har du alla T-bana- och busstidtabeller i fickan.

7. Sthlm C


Om du som jag är på perrongen 30 sekunder innan tåget ska gå (Ja, jag förespråkar Just-In-Time-principen:) ) så behöver du denna applikation. Sthlm C visar ”den stora tavlan” på Stockholms Central som listar när tågen ska gå, vilken tid och spår, förseningar osv.

8. Things


Things är den snyggaste och bästa att-göra listan. Den är gjord utifrån den så kallade ”Get-Things-Done”-filosofin. Programmet finns även för dig med en Mac-dator och synkar informationen mellan dessa. Applikationen kostar 75 kr.

9. Evernote


Evernote är ett gratisprogram som gör att du inte längre behöver ett anteckningsblock nästa gång du ska in på ett möte. I Evernote sparar du minnesanteckningar, snapshots, röstanteckningar etc..

10. Tweetie


Tweetie är programmet som gör att jag kommer börja Twittra på riktigt. Kostar 28 kr men är den bästa av många Twitter-applikationer.

11. WordPress


Med WordPress applikationen kan vi nu alltid blogga. Så räkna med fler inlägg här på marketingmartin.se i framtiden 🙂

12. WifiTrak


Med WifiTrak hittar du enkelt gratis WiFi där du befinner dig. Programmet scanar av ditt närområde och genererar en lista med öppna nätverk du kan använda för att kunna surfa gratis. Nice!

13. 1Password Pro


1Password sparar alla dina lösenord och användarnamn så att du bara behöver komma ihåg ett lösenord. Med 1Password loggar du automatiskt in på lösenordskyddade sidor. Praktiskt när du tex precis som jag har många olika bloggar med olika lösenord att hålla reda på.

14. Convertbot


Convertbot är en apsnygg konverterare för allt möjligt. Valutor, mått, energislag etc. Bra att ha på resan om inte annat.

15. Eniro / Hitta

Båda dessa applikationer kan göras bättre. Men de funkar för att hitta adresser och telefonnummer. Välj den du gillar bäst.

16. tv.nu


Om det fortfarande är någon av er som kollar på TV i realtid så är denna applikation från tv.nu alldeles utmärkt.

17. SF Bio

..och när vi ändå är inne på nöje så kan applikationen från SF Bio vara bra för att hålla koll på bio-tider och vilka bio-filmer som går just nu.

18. ShoppingList


Storhandla med en shopping-lista. Programmet ShoppingList har stöd för svenska varor. Kostar 7 kr.

19. Prisjakt

Pruta när du shoppar! Med Prisjakts iPhone-applikation kan du kolla priser innan du impuls-shoppar nästa gång.

20. Ego


Ego är en smidig applikation för dig som vill hålla koll på dina webbsidor. Ego sammanfattar statistik som exempelvis antal besökare eller följeslagare från Google Analytics, Feedburner och Twitter. Programmet håller även koll på din PageRank. Pris 15 kr.

21. Analytics App


Analytics App är den bästa applikationen för att hålla koll på Google Analytics. Kostar 45 kr.

22. Google Earth


Den förmodligen mest avancerade Google-applikation som någonsin gjorts. Se Jorden utifrån. Zomma in. Njut.

23. BigStopWatch


iPhone kommer visserligen med ett inbyggt stoppur från start, men BigStopWatch är så mycket snyggare och coolare så du måste ändå ha den. Dessutom är den gratis.

24. Bloomberg


Bloomberg som är en av världens största nyhetssajter inom ekonomi har gjort en applikation för dig som vill hålla dig ajour med vad som händer på världens börser. Nu väntar vi bara på en bra aktie-applikation för den svenska marknaden..

25. Wikiamo

Med Wikiamo får du ett helt uppslagsverk i fickan i form av Wikipedia. Applikationen känns lite ”stiff” men en cool funktion är att man kan slumpa fram en artikel genom att skaka sin iPhone. Nu kan du fuska i Trivial Pursuite. 🙂

26. Flickit


Flickit är en snygg och smidig iPhone-applikation för att ladda upp och tagga bilder till Flickr.com. Snabbt och gratis.

27. ARLA Kökets kokbok


Arla Kökets kokbok är en receptsamling med möjlighet att spara sina favoritrecept. Bra att kolla i när man är i matbutiken och behöver tips på maträtter.

28. Swedish English Dictionary


Swedish English Dictionary är precis som det låter; en svensk-engelsk ordbok. Kostar 7 kr.

29. LinkedIn

Nätverkssajten Linked In’s iPhone-applikation har helt klart förbättringsmöjligheter men duger ändå för att bygga ut ditt nätverk och samla ”connections” on-the-go.

30. SR Poddradio

Det finns visserligen andra applikationer som sänder världens alla möjliga radiostationer. Men själv lyssnar jag bara på SR de gånger jag lyssnar på radio. Jag föreslår att du laddar hem denna applikation och lyssnar på Fredrik & Filip när de sommarpratade förra året. Sjukt roligt.

31. Wallet


Wallet samlar din personliga information i form av domäner, kontonummer, serie-nummer, lösenord etc på ett säkert sätt.

..vi börjar nu närma oss slutet på min lista med iPhone-applikationer. Jag har egentligen fler än två tips kvar. Men jag hade tänk mig 33 iPhone-program så då får det faktiskt bli just 33. Här kommer de sista tipsen:

32. Rulla


Rulla kan enklast förklaras som ett rullande fönster. Skriv vad du vill och lägg till symboler. Du kan tex göra en rullande ”Stör ej”-skylt för att ställa på ditt skrivbord. 🙂

33. Keynote Remote


Keynote Remote är en fjärrkontroll för världens bästa presentationsprogram (glöm PowerPoint en gång för alla, please..). Detta är en applikation från Apple så självklart kostar det, men 7 kr har du råd med.

Okej, färdig! 🙂 Jag har förmodligen missat flera bra iPhone-program. Har du egna tips på program till iPhone får du gärna skriva en kommentar och förklara varför de är bra.

Sprid peace, happiness och denna artikel via:
  • Facebook
  • TwitThis
  • Pusha
  • Google
  • Live
  • LinkedIn
  • Bloggy
  • del.icio.us
  • Maila artikeln!

{ 3 trackbacks }

33 program till iPhone du måste ha - Bloggliv – allt om datorer och IT
02 augusti 2009 kl. 16:20
Min nya kompis! « seenthroughmyeyes
21 april 2010 kl. 21:29
Tips på bra iPad-applikationer
01 juli 2010 kl. 17:55

{ 27 comments… read them below or add one }

Magnus 01 augusti 2009 kl. 23:34

Bra lista. Nu väntar vi bara på att Spotify-applikationen ska godkännas av Apple.

Tekatten 03 augusti 2009 kl. 00:54

Många här gillar jag med. Men nr 28? De som recenserat i appstore säger att den inte har bokstaven å.
Och den ser inget vidare ut. Bästa appen av alla tycker jag är Photogene, beskär och fixar bilder lätt.

Peter Gerdehag 03 augusti 2009 kl. 11:19

Toppen!

Ska just köpa min första iPhone så detta var en utmärkt lista!

Fortsätt!

Peter Gerdehag

Christer 03 augusti 2009 kl. 12:21

Många kanontrevliga apps, men för mig som ganska okunnig behövs adresser där det går att köpa eller hämta dessa apps. Självklart tacksam för eventuella länkförslag på detta om tid finnes. Har en iPhone 3G och är relativt ointresserad av spelprogram men däremot är olika nyttoprogram av intresse. Därför taksam för all hjälp…….

MVH Christer (trevlig sida förresten)

marketingMartin 03 augusti 2009 kl. 15:13

För att ladda ner programmen öppnar du bara upp iTunes och går in i iTunes Store. Uppe i högra hörnet söker du på programmets namn. Rubrikerna i min lista är identiskt med programmens namn så det är bara att kopiera och klistra in namnen i sökfältet.

Mats 03 augusti 2009 kl. 22:18

Bra lista men direktlänkar skulle ha gjort det hela bättre.
jag skall pröva:
26. Flickit
12. WifiTrak om den är gratis?
7. Sthlm C

Mvh
Mats

marketingMartin 03 augusti 2009 kl. 22:47

WifiTrak kostar 7 kr. Det är den lätt värd! 🙂
Länkar kanske kommer..

Robert 03 augusti 2009 kl. 23:59

Kan få alla dom här programmen gratis via installous. Sedan så finns det så mycket bättre applikationer till iphonen om man jailbreakar sin telefon.

Eylenno 05 augusti 2009 kl. 08:58

Det finns en online köp lista som funkar utmärkt med min Iphone på skbg.net – Jag använder den till allt, köplista, todo-lista etc. Skriver in listan på datorn och kollar på den med iphonen… 🙂

Henrik 07 augusti 2009 kl. 16:37

Jaadu VNC kan jag verkligen rekommendera, kanske mest för den lite mer avancerade datoranvändaren dock. En VNC klient till iPhonen (fjärrstyr vilken dator du vill vart du än är), mycket smidigt!

dyngan 10 augusti 2009 kl. 07:52

kass lista, att börja med Google, det mest värdelösa programmet på hela Appstore. Har du ens provat det, känns som att du bara sett bilden på Appstore, ”pizza”…

Hur ofta åker man tåg från stockholms central, sjunde bästa programmet till iphone? inte riktigt va

Sofie ("Naredi") 10 augusti 2009 kl. 22:02

Bra lista! Så du gillar också Filip och Fredrik, trevligt. Då rekommenderar jag fredrikochfilip.se med tillhörande forum som jag råkar vara admin för 😉

Susanne 11 augusti 2009 kl. 10:53

hej
Hur gör man för att kunna mms från telefonen
eller går det inte med den jag har.
Såg en kommentar om att kunna ladda ner från itunes men har sökt där på iphone so 3.0 men får ingen träff?
Vet någon?

marketingMartin 11 augusti 2009 kl. 11:18

@dyngan
Tack för att du tog dig tid att skriva en kommentar trots at du inte gillar listan. Du nämner två program du inte gillar, men det kanske finns något annat iPhone-program du gillar istället?

Pelle H Johansson 12 augusti 2009 kl. 16:50

Skön lista fick med en del nya aplikationer jag kan testa, alltid kul med nya vyer och förslag. Farmförallt keynoteRemote verkar vara en hitt hos mig. Tänkte då ta och bidra till en inte lika avändbar men ganska skön aplikation jag blev pålurad i helgen när vi var på stan, Absolut Vodka har ju släppt en drinkdatabas till iPhone ”Drinkspiration” som har en hel del sköna funktioner, den är dessutom gratis vilket är ett plus. Det är en applikation som garanterat roar en ett par helger inann man tröttnar, det är dessutom kul att absolutdrinks.com anväder sig av den live-feed man skapar via aplikationen.

//Pelle

marketingMartin 13 augusti 2009 kl. 16:38

Ps. Nu har även Blockets iPhone app kommit, och IKEAs ska också vara på gång..

Christer (en till) 17 augusti 2009 kl. 21:29

Tack för tipsen Martin. Jag ska dra ner en del av dem från iTunes.

/Christer

marketingMartin 28 augusti 2009 kl. 03:08

Nu har Apple bekräftat att Spotifys applikation kommer till iPhone. Yes!

deep throat 01 november 2009 kl. 04:13

Kan nån va snäll o ge mig tipps på hur jag kan få
hörsel stärkande program te min iPhone tacksam för mail
mvh your neighbour hood spy

Caroline 27 december 2009 kl. 23:27

hur kan man få låtar som ringsignal på iphonen? tacksam för svar!

LaLizita 01 februari 2010 kl. 23:48

Hallå du ! Nice lista 🙂 Har nyligen köpt den nya 3GS och är så jävla nöjd. Jag är liksom fast.. pillar med den hela tiden, laddar den varje kväll.. Jag är förälskad. Ville hitta fler bra apps, sökte och hamnade här hos dig. Jag har redan en del av de du listade men tänkte testa NimBuzz för o se om det är bättre än eBuddy 🙂

Något jag undrar över och som du kanske skulle kunna svara på är om det finns något som passar mig som bloggar på blogg.se… ?? När jag går in på bloggen kan jag skriva in Rubriken, men kommer sen inte ner för att skriva ett inlägg.. behöver man kanske något speciellt eller är det jag som är oteknisk??

Mvh Liza

marketingMartin 02 februari 2010 kl. 00:11

Jag använder bara WordPress när jag bloggar (och till WP finns en bra app). Tyvärr har jag inget bra förslag till Blogg.se. Någon annan som har koll?

Arvid 10 mars 2010 kl. 13:34

Vill tipsa om ”Spåra”. En app för att spåra dina paket skickade med Posten.

Henke 21 april 2010 kl. 11:09

audiko.net
Där laddar man upp en mp3 låt, väljer ut en del i låten man vil ha som ringsignal (max 30 sek) Sparar ner den som en ringsignal till iPhone, sen in med den i telefonen via iTunes.
Kan låta krångligt men funkar fint.

Fredrik 12 juli 2011 kl. 20:37

SpotSearch är en smidig app för att hitta en låt som man bara kan texten till, ger länkar till Spotify och/eller YouTube.

Eveline ♥ 24 juli 2011 kl. 22:29

HAR DEN VITA IPHONE 4, VÄRLDENS LYCKLIGASTE 11 ÅRING ♥

Marita Stenbrink 29 november 2011 kl. 14:36

Tips!

Leave a Comment

Previous post:

Next post: